Onze cabins

Jouw eigen ongestoorde werk- en relax ruimte

Met dit modulaire bouwsysteem bouw je een logeerplek in je tuin precies zoals jij dat zelf wilt.
No items found.

Je Woodbox Cabins Home Office

Thuis werken zonder stoornis van de kids? Toch liever 's ochtends vertrekken en 's avonds terug thuis komen van het werk? Je hebt een fundamenteel recht op jouw eigen knusse plekje waar je onbezorgd kan werken of relaxen. Woodbox Cabins helpt jou om deze plek naar jouw zin te bouwen.

De vier basisregels

Vooraleer we offerte maken om een WoodBox Cabin te komen plaatsen zal je even een drempeltje over moeten: onze minimale basisregels 
 • 1

  Vaste breedte afmeting

  We werken met een maximale buitenbreedte van 3,20m (dat is handig voor de vrachtwagen!), zodat er aan de binnenzijde een breedte van 2,70m overblijft.  Onze wanden zijn immers sterk geïsoleerd en hebben een dikte van 25cm.
 • 2

  Modulaire lengte

  Onze cabins zijn in de lengte opgebouwd uit SIP-panelen van 1,22m, dat is het veelvoud waarmee we werken.  De kleinste unit is 2,66m lang, de grootste is 8,54m.  Tussenwanden binnen kan je daarentegen plaatsen waar je wilt.  Langer kan ook, maar dan vraag je een offerte op maat.
 • 3

  Blinde achterwand

  We moeten onze technieken en nutsleidingen érgens kwijt, dus vonden we het handig om ze in de achterwand onder te brengen. Dat betekent dat we daar geen ramen noch deuren kunnen plaatsen, zodat je WoodBox Cabin uitkijkt naar drie zijden maar niét naar achter…
 • 4

  Je mag zelf ook wat doen

  Wij leveren de cabin kant en klaar bij jou op de site, maar jij zorgt zélf voor het aanbrengen van de nutsleidingen zoals electriciteit, water en riolering. Je controleert ook zelf of je electriciteits-aansluiting voldoende is om het extra verbruik van je WoodBox aan te kunnen. Uiteraard geven we je wél enkele duidelijke richtlijnen mee…

De beschikbare ruimte organiseren

Je deelt de unit in zoals jij dat wilt, én je kan die indeling later nog altijd wijzigen. Er zijn vier opties om dit te doen.
 • Optie 1: Eén ruimte

  Eén volledig open ruimte.
 • Optie 2: Ruimtes

  Twee (of meer) ruimtes al dan niet met tussendeur.
 • Optie 3: Segmenten

  Twee (of meer) gescheiden segmenten zonder tussendeur.
 • Optie 4: Segmenten + Ruimtes

  Eén (of meer) ruimtes in combinatie met één of meer gescheiden segmenten.

Graag wat buitenlucht?

We hebben een aantal knusse outdoor halls ontwikkeld die uitstekend matchen bij onze modulaire filosofie.
 • Head View

  Deze knusse balkonnetjes bevinden zich aan de kop (links of rechts) van de cabin en ze zijn open aan de (korte) kopse zijde.  Ideaal om buiten te chillen en uit te kijken over je tuin, het landschap...
 • Front View

  Deze open halls bevinden zich aan de kop (links of rechts) van de cabin maar ze zijn vooraan open en gesloten aan de (korte) kopse zijde.  Eerder geschikt voor het stallen van fietsen of klein rollend materieel…
 • Middle View

  Dit zijn open terrassen gericht naar de voorzijde van de cabin.  Ze kunnen zich aan de kopse kant bevinden maar eveneens in het midden van de cabin.  Uitermate geschikt voor een garden-house of een togetherness-house!

De specificaties

Fundering

Een betonplaat is niet nodig, de cabin wordt verankerd op betonnen funderingsblokken tot op de draagkrachtige ondergrond. Het staalchassis zorgt voor voldoende ‘stijfheid’ en voor luchtcirculatie onder de cabin zodat er geen vochtprobleem kan ontstaan.

Ruwbouw

De volledige cabin (dak, wanden en vloer) is opgebouwd uit ‘structural insulated panels’ of SIP-panelen met een isolatiekern van BASF Neopor van 165mm dik wordt geperst tussen twee OSB-platen. De cabin wordt verankerd op een staalstructuur.

Waterdichting

Op de SIP-structuur wordt een vierlaags regendicht damp-open membraan verdekt genageld of geniet. Dit membraan zorgt ervoor dat de atmosfeer in de cabin niet te vochtig wordt noch dat er condens ontstaat in de cabine. Het dak en de vloer van de outdoor hall wordt afgedicht met een EPDM-rubber.

Buitenafwerking

Op de damp-open folie wordt een dubbel lattenwerk bevestigd, zodat er luchtcirculatie is tussen de buitenste afwerkingswand- en de structuurwand (vochtvermijdend). Daarop komt de afwerking in thermowood: een verticaal lattenwerk in ayous of in den (Cubic) met afwerkingsstrips in matzwart Trespa, of een horizontaal lattenwerk in den met tand-groef systeem (Cottage).

Binnenafwerking

Het Quickstep laminaatparket wordt direct op de SIP-vloer gelijmd. Plafond kan in natuurlijk OSB blijven of wordt wit geschilderd. Wanden zijn ofwel in natuurlijk OSB, in schilderklare Clicwall panelen van Unilin of in Clicwall panelen met structuur- of houtprint.

Technieken

Aan één van de korte kopse kanten komt de electriciteitskast. Alle leidingen zitten in de achterwand verwerkt. Een radiator zorgt voor vochtvermijdende ventilatie. Een airco-unit zorgt voor verkoeling in de zomer en kan ook ’s winters verwarmen. Optioneel is een verwarmingselement mogelijk.

De units & prijzen

Alle hierna vermelde prijzen zijn excl. BTW en zonder plaatsing.  De prijzen zijn slechts indicatief en niet-verbindend.  Voor een exacte en bindende prijscalculatie vraag je een offerte aan.
Unit
Afmeting
DIY
Ingericht
Mini Box
L 2.44m, B 3.20m
Vanaf € 15.000
Vanaf € 25.000
Standard Box
L 3.66m, B 3.20m
Vanaf € 15.000
Vanaf € 25.000
Comfort Box
L 4.88m, B 3.20m
Vanaf € 15.000
Vanaf € 25.000
Mini Home
L 7.32m, B 3.20m
Vanaf € 15.000
Vanaf € 25.000
Standard Home
L 9.76m, B 3.20m
Vanaf € 15.000
Vanaf € 25.000
Comfort Home
L 12.20m, B 3.20m
Vanaf € 15.000
Vanaf € 25.000
(Langere lengtes zijn mogelijk, vraag een offerte op maat.)

Start nu en krijg korting

Beslis nu om aan je Cabin te starten en krijg snelle beslissers korting. Schrijf je in en ontvang onze brochure, wij contacteren je voor de volgende stappen.
Bedankt voor je interesse! We hebben je inschrijving goed ontvangen. We nemen binnen 24 uur contact met je op.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Onze partners